Tisková zpráva | Suri podnikatel

Suri.cz / Média  / Tisková zpráva | Suri podnikatel

Tisková zpráva | Suri podnikatel

Drobní čeští podnikatelé jsou samostatní, schopní a nejvíce jim chybí čas

Podle etnografické studie, zpracované pro fintech firmu Suri, jsou drobní čeští podnikatelé samostatní, schopní a spoléhají především sami na sebe. Získávání zakázek pro ně není problém, limitují je spíše časové možnosti.

A jací tedy jsou a co si myslí drobní čeští podnikatelé? Ze 70 % jsou to muži. Polovina je starší 45 let. Spoléhají se jen sami na sebe, domnívají se, že stát a úřady jim rok od roku více komplikují život a neposkytují za to nic na oplátku. Rádi řeší věci z očí do očí. Znají rizika, ale přesto jim podnikání stojí za to. Nedostává se jim hlavně času, vše ostatní je řešitelné, považují se za finančně zdatné a nejvíce si v podnikání cení svého dobrého jména.

„Pokud jsme se něčím přiblížili západní Evropě, je to právě nezvykle progresivní, samostatný a pružný model uvažování drobných českých podnikatelů“, říká Pavel Jechort, CEO Suri. „Dle mého názoru jsou právě oni ekonomickou páteří státu, byť opomíjenou či v některých bodech přímo znevýhodňovanou částí společnosti.”

A právě pro drobné podnikatele s ročním obratem do 10 mil. Kč připravila Suri inovativní online produkt – pojištění Suri podnikatel. Jako první svého druhu využívá napojení na veřejné registry – ve formuláři na webu suri.cz stačí jen zadat své IČ a pak v dalších dvou jednoduchých krocích si již sjednat pojištění odpovědnosti za škody vzniklé při podnikání i pojištění firemního majetku. Online sjednání tak šetří podnikatelům čas, kterého se jim – jak potvrdila i etnografická studie, kterou si Suri nechala zpracovat – nedostává.

O Suri

Online služba Suri vyhledává, porovnává a doporučuje svým zákazníkům nejvýhodnější pojišťovací a finanční produkty na trhu. Uzavřené smlouvy reviduje a neustále porovnává s ostatními nabídkami na trhu. Suri provází zákazníka celým procesem od výběru produktu přes uzavření smlouvy až po likvidaci pojistné události.

Kompletní průzkum a infografika ke stažení

Blanka Mikulová
Marketing Manager